Tuesday, January 31, 2017

Schimb valutar (conversie) cryptomoneda ethereum in lei (ETH-RON)

Photo: Shutterstock


Acest scurt tutorial este pentru cei care vor sa inceapa sa mineze Ethereum si nu stiu cum sa transforme ulterior cryptomoneda ETH in RON. Desigur, exista mai multe variante. Pt pasii de mai jos, se presupune ca ai deja un sistem ("rig") care mineaza Ethereum. Recomand ca distributie EthosDistro (costa 40$). Acest tutorial este valabil pentru single-rig mode, adica un singur sistem in retea care mineaza.

1) Configurezi "rigul" sa genereze ETH intr-un pool (ex. Dwarfpool). Daca folosesti EthOS, atunci trebuie sa treci in fisierul de configurare /home/ethos/local.conf serverele Dwarfpool, astfel
proxypool1 eth-eu.dwarfpool.com:8008
proxypool2 eth-eu.dwarfpool.com:8008

2) Creezi cont Poloniex, ce iti va genera cateva portofele pentru monede digitale, printre care si portofel ETH. Pe tine doar portofelul ETH te intereseaza. (Nota: recomand activarea 2FA, altfel risti sa iti blocheze operatia de Withdraw din motive de siguranta)

3) Configurezi "rigul" sa trimita automat monedele digitale din Dwarfpool catre Poloniex. Daca folosesti EthOS, atunci schimbi corespunzator in local.conf (treci adresa ta de portofel ETH de la Poloniex):
proxywallet 0x98bdd737cd4919b6661f71d96e2153244eb45e44

4) Creezi cont Coinflux si prepari un Flux ETH-to-RON. Daca nu te descurci, cei de la suport sunt foarte prompti via Live-chat (program Luni-Duminica: 08:30-23:59)

5) In Poloniex faci Withdraw la suma de ETHER pe care vrei sa o schimbi, catre Coinflux wallet. Adresa catre care faci withdraw o gasesti in Coinflux: selectezi fluxul ETH-to-RON si apesi butonul SELL ETHER; in campul "Sell address" gasesti adresa catre care faci withdraw (este practic portofelul Coinflux). Aceasta operatie poate dura intre 15'-30' sau putin mai mult.

Odata facuta operatia de mai sus, schimbul valutar ETH-RON se face automat si banii RON vor intra in contul tau bancar in mai putin de 24h (in zilele lucratoare).

Update 2017-02-06:
Coinflux anunta ca: "(...) incepand de marti, 7 februarie 2017, CoinFlux va avea doi noi parteneri bancari: BRD - Groupe Societe Genenerale si Veneto Banca Romania. Totodata, CoinFlux incheie colaborarea cu UniCredit Bank."

___
About / Despre acest blog
Disclaimer and privacy statement / Confidenţialitate
Updated / Actualizat: 2017-02-02

1 comment:

geoman said...

Functioneaza... Desi la Poloniex dureaza cateva ore, cei de la Coinflux sunt foarte operativi! Multumesc Iulian.